De reactie van de kersverse opa toen ik hem het eindresultaat overhandigde: "Ik wist nog niet precies hoe het eruit moest komen te zien, maar nu ik zie hoe het geworden is, klopt het gewoon helemaal! Fantastisch, ik word helemaal vrolijk als ik er naar kijk. Mooi beeld, lekker kleurrijk en leuke kleine details. Wat bijzonder om het eindresultaat te zien met jouw illustraties en mijn tekst. Het is mooier en een echter boek geworden dan ik mij had kunnen voorstellen.”

Hierbij een sneak peak van de inhoud. De hier afgebeelde platen zijn ook verkrijgbaar als poster. Bestellen? Klik hier.

Een kinderboek voor Frank

 

Aanstaande opa Frank vroeg mij om voor hem een verhaal te illustreren. Toen zijn – inmiddels volwassen - dochter nog een peuter was en hem vroeg om een verhaaltje te vertellen, ontstond een sprookje over een prinses en een torenkamertje. Het werd het verhaal dat hij steeds weer moest vertellen.

 

Zodra deze opa-to-be hoorde dat hij een kleindochter zou krijgen, kwam het prachtige idee in hem op om dit verhaal aan haar door te geven, in de vorm van een boek. Zo kon zijn dochter het voorlezen aan haar eigen dochter.

Frank wilde graag illustraties met veel kleur. Het prinsesje mocht best een beetje stoer worden. Ook had Frank de wens om een aantal persoonlijke details in het boek te verwerken, zoals het knuffelpopje waar zijn dochter vroeger altijd mee sliep.