Veelgestelde vragen

 

Wat zijn de voordelen van Studio Voorpret?

Kies je voor een geboortekaartje van Studio Voorpret, dan kies je voor ontzorgen en een persoonlijke benadering. Bij het ontwerpen denk ik graag met je mee en kom vaak met creatieve ideeën om bijvoorbeeld persoonlijke elementen in het kaartje te verwerken. Ook regel ik het hele bestelproces voor je, van A tot Z. Zo maak ik alle teksten op en zorg voor een goede, mooi uitgelijnde layout. Heb je vragen of opmerkingen, dan kun je van mij een snelle reactie verwachten. Het ontwerpen doe ik met veel plezier en betrokkenheid. Ik stop dan ook niet voor jij 100% tevreden bent en alle puntjes op de i staan!

 


Ontwerp

 

Ik heb een ontwerp gezien dat me aanspreekt. Kan dit ook aangepast worden?

In principe kunnen alle ontwerpen naar wens worden aangepast. Stuur me even een mailtje met wat je zou willen. Je ontvangt dan van mij zo snel mogelijk een reactie met daarin de mogelijkheden en kosten. 

 

Kan ik ook een kaartje bestellen dat als maatwerk voor een ander kindje is gemaakt?

Alle ontwerpen zijn na te bestellen. Vaak zijn er bij maatwerk ontwerpen persoonlijke details aangebracht, zoals een eigen huisdier, vervoermiddel of woning. Deze zijn meestal eenvoudig weg te halen of te vervangen. Dus mail me gerust even als een maatwerk ontwerp je aanspreekt! 


 

Proefdruk

 

Kan ik een proefdruk bestellen?

Wanneer je een bestelling plaatst, is één gratis proefdruk inbegrepen. Zo kun je het kaartje in het echt bekijken en goed zien of alles helemaal naar wens is. Het is helaas niet mogelijk om een proefdruk te ontvangen zonder een bestelling te plaatsen. 

Mocht je na het ontvangen van de proefdruk toch nog wat aanpassingen willen doen, dan kan dat uiteraard. Daar is een proefdruk voor!

Wil je meerdere proefdrukken bestellen, bijvoorbeeld omdat je meerdere versies van een kaartje hebt laten maken? Voor extra proefdrukken geldt een meerprijs van €4,50 per stuk. 

 

Waarom is het belangrijk om een proefdruk te laten maken?

De kleuren van je beeldscherm geven slechts een indicatie van de kleuren van het kaartje. De weergave op je computer hangt namelijk af van de instellingen van je beeldscherm. Ook is het goed om te zien of alle teksten goed leesbaar zijn en bijvoorbeeld niet te klein of onduidelijk uitvallen. Om er zeker van te zijn dat jouw kaartje er uit komt te zien zoals je wilt, raad ik dan ook aan om een proefdruk te laten maken. Het is bovendien vaak erg bijzonder om het kaartje van je kindje, misschien al wel mét de juiste naam, voor het eerst in het echt te bekijken.


Prijzen

 

Wat kost het om een kaartje te bestellen?

Voor bestaande ontwerpen, of het oorspronkelijk om maatwerk ging of niet, geldt altijd dezelfde prijs. Je vindt een overzicht hier. De prijzen in de tabel zijn inclusief witte enveloppen en verzending naar één adres binnen Nederland. Mocht je aanpassingen willen, dan kunnen daar extra kosten aan verbonden zijn. Dit geldt ook voor gekleurde enveloppen of luxe papiersoorten. 

Voor ontwerpen die helemaal op maat gemaakt worden, gelden andere prijzen. In een maatwerk ontwerp gaat namelijk veel tijd en liefde zitten. Scroll voor de prijzentabel even naar beneden op deze pagina. Ook hierbij zijn witte enveloppen en verzending naar één adres binnen Nederland inbegrepen.


 

Verzending

 

Hoe snel worden de geboortekaartjes verzonden?

Na de geboorte stuur je me de geboortegegevens per mail. Ik maak dan dezelfde dag het kaartje voor je af en e-mail je de definitieve versie als PDF. Na akkoord op deze digitale versie, stuur ik de drukbestanden op naar de drukker. Bij aanlevering voor 12:00 uur worden de kaartjes in principe binnen 1 werkdag verzonden. Je ontvangt van mij de track and trace gegevens om het pakketje te kunnen volgen. 

Kaartjes die naar België verzonden worden, doen er doorgaans 1 à 2 dagen langer over met pakketpost. 

 

Mijn pakket is langer onderweg, wat nu?

Studio Voorpret heeft geen invloed op de snelheid en juistheid van de bezorging door de pakketdienst. In het overgrote deel van de gevallen worden bestellingen op tijd geleverd. November en december zijn de drukste maanden voor bezorgdiensten. Houd er rekening mee dat de verzending dan langer kan duren dan je gewend bent. Je kunt de actuele status van de bezorging altijd volgen via de track and trace link die je van mij krijgt. 

 

Kan ik de enveloppen al voor de geboorte ontvangen?

Standaard worden de enveloppen vooraf al verzonden. Zo heb je alle tijd om deze te schrijven, voor je kindje er is.


 

Extra’s

 

Kan ik ook sluitstickers bestellen?

Dat kan! Ik maak de sluitstickers passend bij het kaartje. Je kunt er ook voor kiezen om de naam van je kindje op de sticker te laten afdrukken. Kijk even hier voor meer informatie. 

 

Is het mogelijk om stickers of kaartjes voor doopsuikers te bestellen?

Absoluut. Voor doopsuikers worden vaak de sluitstickers gekozen. Die zijn er in twee formaten, 30 en 42 mm. Wil je liever een klein kaartje om ergens aan te kunnen hangen? Ook dat is mogelijk. Mail me maar even met je wensen!

 

Kan ik ook adresstickers laten bedrukken?

Wil je het jezelf helemaal makkelijk maken? Bestel dan mooie bijpassende stickers waar de adressen al voor je op gedrukt worden! Je levert de adressen aan in een excelbestand. Het format krijg je van mij en mag je ingevuld retour sturen. Ik zorg dan dat de etiketten netjes meegeleverd worden met de enveloppen.


 

Postzegels

 

Zijn postzegels ook inbegrepen bij mijn bestelling?

Nee, deze zijn helaas niet inbegrepen. Je kunt eventueel bij het postkantoor speciale geboortezegels kopen als extra accentje op de envelop. 

 

Hoeveel postzegels moeten er op het kaartje?

Dit hangt af van het gewicht van het kaartje. Voor de standaard formaten die ik aanbied, is dit eigenlijk altijd één postzegel. Zit er meer post in de envelop, zoals een kraamborrelkaartje of andere extra’s, dan kunnen er twee postzegels nodig zijn. Kijk even op de website van PostNL voor de tarieven. 

Let op: voor post in België geldt dat vierkante kaartjes met twee postzegels verstuurd dienen te worden. Eventueel kan ik het kaartformaat omzetten naar 11 x 11 cm, zodat één postzegel toch voldoende is. De meerprijs hiervan is €25,-. Zie voor meer informatie de website van Bpost. 


 

Tevredenheid

 

Kan ik mijn bestelling retour sturen?

Alle bestellingen bij Studio Voorpret worden speciaal voor jou gedrukt. Het herroepingsrecht is daarom niet van toepassing. Je kunt je bestellen dus niet retour sturen. Ik vind het echter heel belangrijk dat je tevreden bent met je aankoop. Mocht er onverhoopt iets zijn wat tegenvalt, neem dan gerust contact op. Ik zoek dan met je naar een passende oplossing. Het streven is altijd 100% klanttevredenheid!


 

Als je vraag er niet bij staat, kun je mij altijd even een berichtje sturen. Ik help je graag!

Ben je niet op zoek naar een geboortekaartje, maar wil je een ander persoonlijk ontwerp laten maken? Bijvoorbeeld een uitnodiging, trouwkaart of illustratie voor de kinderkamer?

Mail me voor een vrijblijvende prijsopgave!